Potravinová intolerancia alebo neznášanlivosť nie je typická alergia. Diagnostika potravinovej intolerancia je veľmi problematická, lebo reakcia na potravinu je často oneskorená 5 – 30 hodín po konzumácii alergénu.
Potravinová intolerancia môže vzniknúť jednak z nedostatku tráviacich enzýmov (napr. histamínová alebo laktózová intolerancia) a na základe neprimeranej reakcie imunitného systému so zvýšenou tvorbou IgG protilátok. Ochorenie môže byť veľmi často kombinované s klasickou potravinovou alergiou (sprostredkovanou IgF protilátkami)
Najväčším vinníkom je v prvom rade nezdravý životný štýl, veľké množstvo silných alergénov v strave, problémy s črevnou mikroflórou, poškodená črevná sliznica, prítomnosť baktérií, črevných parazitov, oslabený imunitný systém a v neposlednom rade stres.
Medzi veľmi diskutované choroby v súvislosti s potravinovou intoleranciou v poslednej dobe patria autizmus a neplodnosť.
Na základe našich skúseností najmenej tolerované potraviny sú: pšenica, kravské mlieko, bravčové mäso, vajce, droždie, sója, kukurica, morské plody, strukoviny, cukor, kakao.
Terapeutické možnosti:
S prístrojom Bicom Optima je možné po odstránení vytestovaných patogénov podporiť tráviaci trakt a odstránenie neznášanlivosti na danú potravinu. Využívame aj prírodné preparáty hlavne na hĺbkovú detoxikáciu organizmu ,na úpravu črevnej mikroflóry a na úpravu ph organizmu
Úplné vyliečenie je možné pri dodržaní všetkých odporúčaní.
Medzi najčastejšie prejavy patria:
@2018 Biovital